Home Geaca
Geaca
Geaca PDF Imprimare Email
Geaca
Scris de irina86   
Joi, 23 Iunie 2011 12:05

O geaca este un vesmant lung sau pana la lungimea soldurilor purtat de catre barbati si de catre femei, o gaca este purtata pentru caldura sau in functie de moda momentului respectiv. Si o geaca pentru barbati dar si o geaca pentru femei ori pentru copii are de obicei maneci lunci si se deschide printr-un fermoar ori nasturi,butoane, fermoare, agatatoare, cordoane sau alte astfel de genuri de elemente de fixare.

Deschiderea pentru o geaca este de obicei prin fata. Mecanismele de deschidere si de de inchidere pot si singure, de exemplu doar un feromoar, dar pot fi si intr-o combinatie. au de obicei maneci lungi si deschis in jos fata, inchidere prin intermediul unor butoane, fermoare, hook-and-loop, o centura, sau o combinatie a acestora.

Aceste obiecte de inchidere care apar la o geaca pot fi considerate si obiecte de ornament, alte obiecte de ornament care posibile includ gulere si bretele. Bretelele sunt rare la geaca deoarece bretelele pentru o geaca nu reprezinta o nevoie practica, o geaca poate sa foloseasca astfel de elemente strict ca elemente ornamentale.

Cuvantul in engleza pentru geaca este unul dintre cele mai vechi cuvinte pentru categoria de imbracaminte, acest cuvant pentru geaca (coat) este atestat inca din Evul Mediu timpuriu.

Persanii isi aveau baza in ceea ce numim acum Iran. Acestia au introdus doua articole de imbracaminte in istoria de imbracaminte: pantalonii geaca sau haina din straturi cusute, stransa pe corp.

Geaca respectiva putea sa fie geaca de iarna ori nu dar pana atunci nu existase conceptul de geaca, de haina, la fel cum nu se cunosteau nici pantalonii. Mai jos aveti o poza cu o femeie persana care eram imbracata dupa cum se vede cu mai multe straturi de geaca peste salvari.Ultima actualizare în Vineri, 24 Iunie 2011 08:10
 


Sondaje

Obisnuiti sa purtati geaca din piele?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori şi 1 membru online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com